100 gram rumsvarmt smör
2 dl farinsocker
1/2 strösocker
1/2 tsk äkta vaniljsocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
200 gram Marabou Schweizernöt
2 dl farinsocker
1/2 strösocker
1/2 tsk äkta vaniljsocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
200 gram Marabou Schweizernöt
100 gram mandlar
Gör så här:
- Rör ihop smöret med farin, strö och vaniljsocker.
- Tillsätt ägget under kraftig omrörning.
- Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat samt saltet och blanda ner det i smeten.
- Hacka chokladen och mandel grovt och blanda ner den i smeten, se till att allt blir ordentligt blandat.
- Rulla 24 bollar och lägg dom glest på plåtar med bakplåtspapper (man får nästan bygga ihop dom svårt att rulla)
- Grädda i 175 grader i c:a 10-12 minuter. Låt kallna på plåten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar